Generale

Un Asteroid Imens Va Trece Foarte Aproape De Pământ

La jumătatea lunii februarie vom avea parte de un eveniment astronomic interesant. Un asteroid imens va trece foarte aproape de planeta noastră. Deși unii și-au manifestat îngrijorarea, susținând că exista șanse ca asteroidul să ne lovească, specialiștii NASA au dezvăluit că nu există acest risc.

Asteroidul a fost botezat de cercetători DA14 și va trece incredibil de aproape de Pământ. Acesta va putea fi observat prin intermediul unui binoclu, în cursul zilei de 15 februarie, din țările Europei de Est. Corpul ceresc va avea o viteză de 28.000 km/h iar în momentul în care se va apropia de Terra este de așteptat ca viteza acestuia să crească. Deși asteroidul va trece foarte aproape de noi, specialiștii NASA ne asigură că riscul unui impact este zero. Dan Yeomans, specialist NASA, a declarat că echipa sa a efectuat foarte multe măsurători și că asteroidul va trece la o distanță de 30.000 km față de planeta noastră. Deși pare o distanță considerabilă, astronomii sunt de părere că distanța este de fapt incredibil de mică. Ca să vă faceți o idee, această distanță este mai mică decât orbita sateliților de televiziune. Interesant este că până acum nici un corp ceresc de dimensiuni mari nu a mai trecut atât de aproape de Pământ.

DA14 are un diametru de 50 metri și cântărește nu mai puțin de 130.000 tone. În cazul unui impact, energia degajată ar fi una extraordinară. Dar nu este cazul să ne facem astfel de griji. După cum am spus și la începutul articolului, asteroidul va putea fi observat pe data de 15 februarie. Din păcate nu se poate vedea cu ochiul liber ci doar cu ajutorul unui binoclu. Totodată, nu toți locuitorii planetei vor avea privilegiul să observe corpul ceresc fiindcă acesta poate fi văzut doar de locuitorii din Asia, Australia și Europa de Est. Așadar, dacă nu aveți nimic programat pe data de 15 februarie, veți avea șansa, dacă nu va fi înnorat, să observați traiectoria asteroidului.
 
În ceea ce privește restul asteroizilor, specialiștii NASA susțin că în jurul planetei se află un milion de asteroizi de dimensiuni mari însă doar 1% dintre aceștia au fost descoperiți până în prezent.
Scris de AlexScrie

Ofer servicii de content writing, optimizare SEO, administrarea pagini Social Media și publicare de advertoriale pe AbabeiOnline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *