GeneraleTech

Serviciile De Internet 4G Nu Au Avut Rezultatul Așteptat În Europa

Deși internetul de mare viteză 4G a fost anunțat cu surle și trâmbițe, se pare că europenii încă nu s-au entuziasmat prea mult, spre deosebire de americani. În aceste condiții, furnizorii de internet au fost nevoiți să își micșoreze prețurile, în speranța că vor atrage și ei ceva clienți. Potrivit Mediafax, prețul pachetelor au scăzut cu până la 25 %. Astfel, Vodafone și Everything Everywhere au venit cu reduceri substanțiale.
Se pare că atitudinea clienților europeni este complet diferită față de cea a americanilor. Astfel, dacă în Europa clienții nu s-au arătat interesați să plătească mai mult în schimbul serviciului 4G, americanii nu s-au dat la o parte să cheltuie câțiva dolari în plus pentru a beneficia de un internet mai rapid. Potrivit unor studii, un american plătește în jur de 50 de dolari pe lună pentru factura de telefonie mobilă, cu 10 dolari mai mult decât în 2007. În contrapondere, europenii plătesc mult mai puțin – doar 32 dolari pe lună. Interesant este că în 2007 locuitorii din Europa de Vest plăteau ceva mai mult, în jur de 41 dolari.
În Satele Unite, doar Verizon, unul dintre cei mai importanți operatori de telefonie mobilă, a înregistrat în ultimul trimestru din 2012 un venit mediu de 147 dolari pe lună per abonament de utilizator, creșterea datorându-se în mare parte activării serviciului 4G. În Europa însă, deși traficul a crescut, facturile au rămas aceleași, europenii fiind neinteresați de serviciul 4G din pricina costurilor.
Având în vedere că operatorii de telefonie mobilă fac în prezent investiții enorme pentru aș dezvolta infrastructura, s-ar putea să asistăm la ieftiniri majore în perioada următoare fiindcă marile companii nu își permit să renunțe la această tehnologie după asemenea investiții. Interesant este că în Germania, din 35 milioane de clienți Vodafone, doar 400.000 au trecut la serviciul 4G. Iar mare parte dintre aceștia s-au abonat abia după ce operatorul a scos taxele suplimentare.
Ca idee, acțiunile operatorilor de internet au scăzut dramatic în ultimele luni. Astfel France Telecom a suferit pierderi la bursă de 28 % iar Telefonica s-a depreciat cu 22%. În contrast acțiunile celor de la Verizon au înregistrat creșteri de 18%.
Scris de AlexScrie

Ofer servicii de content writing, optimizare SEO, administrarea pagini Social Media și publicare de advertoriale pe AbabeiOnline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *