Sănătate

Importanța Apei În Organism

Se știe că organismele vii conțin peste 70% apă, deci este absolut logic de ce trebuie să bem foarte multă apă. Dacă noi avem atâta apă în noi, este normal să consumăm alta, pentru a o înlocui pe cea din noi cu una proaspătă.

Este indicat să consumăm zilnic peste 2 litri de apă, însă mulți nu respectă acest sfat deoarece nu știu cum să consume apa. Când stăm la calculator sau la televizor, este bine să avem lângă noi o sticluță de apă sau un pahar, apa o să se ducă ușor-ușor fără să ne dăm seama că o bem. Paharul sau sticlă trebuiesc umplute când se golesc. Pentru a consuma apa cât mai repede este bine să fie puțin mai rece.

Apa ajută digestia și previne constipația, ea mai are rol în menținerea funcției corecte a rinichilor și la menținerea temperaturii corpului. Un pahar cu apă înainte de masă, ajută la digestie. Este indicat să consumăm apă și înainte de culcare, se spune că previne un atac de cord sau atacul celebral.
Apa consumată între mese ne ajută să scăpăm de senzația de foame și ne hidratează. Nici nu mai are rost să spun de ce apa este foarte bună după ce practicăm un sport, cu toții știm că în timpul exercițiilor fizice eliminăm foarte multă apă din organism, prin transpirație, apă care trebuie să o reintroducem în organismul nostru.
După ce consumi cafea, trebuie să bei un pahar de apă pentru a compensa efectul deshidratant a acesteia.
Sper că am reușit să scriu un articol interesant pentru voi, dacă mai aveți completări vă rog să le scrieți în secțiunea de comentarii. O zi frumoasă!
Scris de AlexScrie

Ofer servicii de content writing, optimizare SEO, administrarea pagini Social Media și publicare de advertoriale pe AbabeiOnline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *