Marketing

Negativ Keywords in Google AdWords

Google AdWords
Google AdWords este vital atunci cand vinevorba de concurenta din diverse domenii de pe reteaua globala de Internet. Nici o firma care desfasoara actiuni in acest domeniu nu trebuie sa ezite safoloseasca acest serviciu publicitar in cadrul campaniilor de promovare sau de marketing.
Pentru persoanele care nu au cunostiinte indomeniu, cu ajutorul Google AdWords publicitatea si anunturile dumneavoastra ajung sa fie vizibile si in listele cu rezultele cautarilor. Tinand cont defaptul ca in aceste liste, aparitia reclamelor dumneavoastra se produce doar inmomentul in care are loc o cautare care foloseste cuvintele cheie alese de dumneavoastra, va trebui pus un foarte mare accent pe alegerea acestora, incadrul unei campanii de optimizare SEO.
In cadrul campaniilor Google AdWords,negative keywords pot face foarte mult rau, deoarece vascad bugetul destul de rapid, din cauza clik-urilor de pe ele, scade scorul decalitate si se creeaza o imagine negativa asupra brand-ului dumneavoastra.
Cu ajutorul Google AdWords Key Tools se poate obtine un keywords list care va trebui folosita, in mod normal, in cadrul campaniei PPC (pret per click).  Facand o analiza sumara a acestei liste cu keywords oferita de Google, si tinand cont si de concurenta, va trebui safaceti o oarecare segmentare a acestor cuvinte cheie. Eliminandu-le pe cele negative, vor ramane in lista doar cuvinte cheie aducatoare de trafic, si implicit de pagerank.
In general, la intocmirea listelor cu negativ keywords, Google Analitics va apela la istoricele cautarilor, descopera cuvintele cheie care au fost targetate, si apoi incearca sa le clasifice cafiind cuvinte cheie negative, pe acelea care au un bounce rate foarte ridicat (rata de respingere). Aceste cuvinte care determina o rata de respingere mare, suntdepistate datorita timpului prea scurt petercut pe un site si trebuie eliminate deoarece aduc numai pierderi proprietarilor de site-uri si strica imaginea brand-ului dumneavoastra.
Optimizarea permanenta a campaniilor GoogleAdWords, vine in sprijinul dumneavoastra prin simplu fapt ca va ajuta sa scapati de aceste cuvinte cheie negative, care pot sa isi faca aparitia  si sa atraga dupa sine aparitia reclamelor dumneavoastra.
Daca aruncam o privire mai ampla, putem vedeaca aceste negativ keywords pot fi un instrument foarte util, cu ajutorul caruia puteti elimina variatiile care nu va plac. Dar Google nu va ofera cu interogarile care se fac pentru a ajunge la site-ul dumneavoastra si din aceasta cauza va este destul de greu sa identificati si sa stabili cuvintele care efectiv va afecteaza afacerea prin acumularea de accesari inutile. Cu alte cuvinte, ajungeti sa platiti pentru niste utilizatori care nu sunt interesati de serviciile sau produsele pe care le oferiti si care nu au nicio intentie sa va devina clienti.
Scris de AlexScrie

Ofer servicii de content writing, optimizare SEO, administrarea pagini Social Media și publicare de advertoriale pe AbabeiOnline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *