Generale

Aroma deosebita in boabele de cafea

De cele mai multe ori suntem pusi in situatia sa alegem o punga de cafea dupa politicile de marketing, deci dupa reclamele care se fac, insa o cafea buna se poate gasi si fara aceste reclame. Important este sa cititi pe ambalaj ce ce se afla in interior, ce tip de cafea este, de unde anume provine si mai ales cand expira. Totusi, pentru o cafea deosebita se recomanda folosirea boabelor. Acestea ar trebui macinate inainte de prepararea bauturii, pentru ca doar asa vom avea cea mai intensa aroma. Puteti sa alegeti cafea boabe de la multi producatori, insa sa tineti cont de un lucru important, cat la suta contine boabe de cafea Arabica si cat Robusta.

Daca nu stiati, boabele de cafea Arabica sunt de o calitate superioara si se disting prin aroma deosebita, gust dulce, parfumat si persistent, insa are un continut de cofeina mai scazut fata de Robusta. Boabele de Robusta sunt cele care ofera tarie cafelei datorita nivelului ridicat de cofeina, fac cafeaua cremoasa si fina. Astfel, pentru a beneficia de o aroma deosebita a boabelor de cafea dintr-o punga trebuie sa vedeti cata cafea din fiecare tip contine. Combinatia ideala o reprezinta procentul ridicat de Arabica si mai redus de boabe Robusta. Astfel, ar fi indicat sa incercati mai multe variante in ceea ce priveste combinarea celor doua si sa alegeti pe cea care se potriveste gustului vostru. Sunt persoane ce adora o combinatie mai mare de boabe Arabica si altele care sunt innebunite de taria unei cafele Robusta, totul depinde de gustul fiecaruia si de preferintele sale.

Aroma deosebita a unei cesti de cafea este data de boabele de cafea jacobs proaspat macinate. In fapt, macinatul inainte de a face bautura inseamna pastrarea aromei boabelor intrucat aceasta se pierde atunci cand cafeaua este macinata de mult timp, indiferent daca este tinuta si in cea mai vidata cutie. Procesul de obtinere a bauturii poate fi atat cel clasic prin prepararea la ibric, cat si cele cu aparate speciale precum cafetierele sau expresoarele. Foarte multi considera ca cea mai aromata cafea este ce preparata la ibric, insa sunt si multi ce adora o cafea spumoasa obtinuta in urma presiunii unui expresor. Important este sa alegem materia prima de calitate si mai apoi sa o preparam tinand cont de toate secretele, astfel vom putea obtine bautura perfect aromata, gustoasa si deosebita.


Cafeaua perfecta este influentata de mai multi factori precum modul de preparare, tipul aparatului, felul in care cafeaua sau boabele au fost ambalate, toate avand un impact major asupra  gustului si aromei acesteia. Cu toate acestea, trebuie sa puneti accent pe materia prima, pe cafeaua boabe, intrucat daca acestea sunt calitative si cafeaua va fi excelenta.

Scris de AlexScrie

Ofer servicii de content writing, optimizare SEO, administrarea pagini Social Media și publicare de advertoriale pe AbabeiOnline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *