Fotbalul, unul dintre cele mai vechi sporturi din istorie a apărut acum aproximativ 2.000 de ani. În anul 2004 cei de la Fifa au declarat China ca fiind locul de provenienţă al fotbalului. Devenit cel mai popular sport din lume, fotbalul este  îndrăgit atât de copiii care-şi omoară timpul practicând-ul dar şi de adulţi care au făcut o carieră din acest sport aici amintind nume celebre precum Messi,Maradona sau Oliveira. Sunt însă şi adulţi care preferă doar să se relaxeze şi să se detaşeze de viaţa cotidiană prin intermediul unui meci de fotbal jucat alături de familie sau prieteni.
Nu pot garanta că regulile şi tehnica după care funcţionează acest sport a rămas intactă încă din antichitate dar cert este că fotbalul a devenit tot mai diferit odată cu timpul în funcţie de zona geografică, de ţară şi de populaţie. De la jocul sportiv clasic care are loc între 2 echipe a câte 11 jucători fiecare au apărut şi ”derivate” ale acestuia precum fotbalul american  care porneşte de la aceleaşi principii.
Există 2 tipuri de fotbal american: cel clasic inventat de americani şi fotbalul american românesc dacă-l pot numii aşa care s-a adaptat la dorinţele românilor. Cel modificat de noi se desfăşoară tot în 2 echipe, ca şi la fotbalul normal, doar că echipele sunt alcătuite din câte 2 membrii: portarul şi celălalt jucător scopul fiind de a propulsa mingea cu un singur şut până aproape de zona adversarului urmând în final înscrierea unui gol în poarta adversarului.
În schimb, atunci când vorbim de fotbalul american clasic acesta are startul asemănător rugby-ului, mai exact se începe de la mijlocul terenului unde i se pasează mingea quaterback-ului acesta fiind persoana care trimite mai departe mingea către ceilalţi coechipieri în scopul de a ajunge în zona delimitată şi a puncta. Fiecare echipă are dreptul la câte 4 atacuri însă în cazul în care recuperezi mingea ai dreptul de a ataca tu cu echipa ta.
Dacă la chinezi a apărut pentru prima dată fotbalul, ei bine, în europa englezii au fost cei care au dat startul acestui sport. Aceştia reuşind de-a lungul anilor să se menţină în topul celor mai de succes echipe de fotbal.
Sunt și foarte multe jocuri online cu fotbal, o parte dintre cele mai frumoase le puteți găsi pe www.ejocuricufotbal.biz. Acestea sunt niște jocuri care se pot juca în browser și nu trebuiesc descărcate în computerul personal. 
Scris de AlexScrie

Ofer servicii de content writing, optimizare SEO, administrarea pagini Social Media și publicare de advertoriale pe AbabeiOnline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *