Generale

Un contabil depăşit de situaţie

Andrei avea 24 de ani şi abia ce ieşise de pe băncile facultăţii de contabilitate şi căuta intens un loc de munca cu ajutorul căruia putea să-şi facă un nume şi să-şi câştige existenţa. Un mic anunţ dat la un ziar local a ajutat o societate nou înfiinţată să-şi poată alege un contabil cu care să-şi înceapă cariera în domeniul respectiv de activitate al firmei.

În primul an Andrei şi-a făcut bine meseria de contabil asta până la un moment dat când firma a atins maximul acelui ab depaşind stagiul de microîntreprindere, numărul de angajaţi apropiindu-se de 50. În acele momente contabilul a realizat că întradevăr este depăşit de situaţie nemaiputând să ţină evidenţa contractelor de muncă pe care le şi întocmea, să redacteze acte adiţionale, să întocmească adeverinţe pentru salariaţi, să ţină evidenţa dosarelor de personal cu tot ceea ce trebuie să conţină acestea, să elaboreze fişe de post ale angajaţilor şi să întocmească regulamenul de ordine interioară. După o discuţie serioasă cu directorul firmei cei doi au ajuns la un consens decizia finală fiind demisia contabilului.

După plecarea contabilului din cadrul firmei respective directorul a început căutarea unei firme specializate în servicii de salarizare şi resurse umane sperând că va găsi un contabil experimentat şi capabil care să nu fie depăşit de situaţie şi luat prin surprindere aşa uşor ca precedentul. După multe căutări directorul societăţii care se afla într-o ascensiune continuă a reuşit până la urmă să angajeze o firmă care să se ocupe de contabilitatea societăţii respectiv de salarizare şi resurse umane.

Cu ajutorul noii echipe de contabili profesionişti lucrurile au mers mai bine ca niciodată SRL-ul reuşind să se facă remarcat în domeniul de activitate pe care se baza.

Scris de AlexScrie

Ofer servicii de content writing, optimizare SEO, administrarea pagini Social Media și publicare de advertoriale pe AbabeiOnline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *