Sănătate

Sănătate: somnul de calitate

somnul de calitate
Titlul poate vă duce cu gândul la peștele somn, dar în acest articol vom vorbi despre acea activitate dulce și odihnitoare a noastră din fiecare noapte (mă rog, aproape fiecare noapte). 
  
Foarte multe persoane au nevoie de foarte mult timp pentru a adormi, personal nu am această problemă, reușesc să adorm în 5-10 minute după ce mă pun în pat. Doar căldura din nopțile fierbinți de vară îmi strică acest obicei, vara nu reușesc să adorm nici după 30 de minute, dar asta depinde de gradele înregistrate afară. 
  
Un somn de proastă calitate are consecințe ca: 
 – iei deciziile foarte prost 
 – nu te poți concentra destul de bine 
 – ești stresat și obosit mereu 
 – riscul de a te imbolnari este foarte crescut, bolile de inimă și diabetul sunt cauzate și din cauza somnului de proastă calitate 
 – infecții, răceli 
 
Cum să ai un somn de calitate? 
Este destul de simplu. Trebuie mai întâi să începi să te cunoști pe tine. Trebuie să te analizezi și să vezi câte ore de somn îți sunt de ajuns și în ce interval de ore din noapte te odihnești cel mai bine. 
Majoritatea cititorilor acestui blog au peste 15 ani, deci voi scrie intervalul de ore necesare de somn pentru aceste vârste: 
Cei între 15 și 18 ani au nevoie de minim 8 ore jumatete de somn și maxim 10 ore de somn. Acesta nu este un program bătut în cuie, depinde de fiecare persoană. 
Cei peste 18 ani au nevoie în minim 7 ore de somn și maxim 9 ore de somn. 
  
Studiile au arătat că somnul mai lung de 10 ore are consecințe la fel de grave ca cel mai scurt de 6 ore, consecințele au fost enumerate mai sus.
 
Câteva lucruri de știut pentru un somn odihnitor
1. Evită alcoolul și țigările cu 2 ore înainte de a te culca. 
2. Fără calculator, laptop, tabletă sau televizor în dormitor. Acestea nu vor face nimic altceva decât să te țină departe de pat. 
3. Încearcă să prinzi orele 23-24 în somn, se spune că sunt cele mai odihnitoare. 
4. Încearcă să treci cât mai des pe la salonul de masaj, chiar și la cel erotic.
5. Fă sport! Exercițiile fizice îți pot face somnul mai dulce și de o calitate mai înaltă.
Scris de AlexScrie

Ofer servicii de content writing, optimizare SEO, administrarea pagini Social Media și publicare de advertoriale pe AbabeiOnline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *