Generale

Ignifugarea lemnului, inamicul incendiului!

Ignifugarea lemnului esteun proces prin care lemnul este tratat cu substante de natura ignifuga, cuscopul de a-i mari rezistenta la ardere. Acest proces nu ii confera imunitate materialului, ci doarintarzie aprinderea si arderea materialului tratat.
Pentru rezultate optime si de durata, singura optiune estesa apelam la o firma care executa lucrari de ignifugare lemn. Substantele folosite necesita mana unorspecialisti care au experienta in domeniu.

Unde poate fi aplicat tratamentul deignifugare?

In mod normal tratamentul este obligatoriu la toateconstructiile din lemn. Cea mai buna ocazie de a folosi acest tip de proceseste atunci cand se construieste o casa. In acest caz se poate face ignifugarea lemnului sarpantei, adica ascheletului pe care se construieste acoperisul unei case.
Ignifugarea lemnului nu exclude si alte masuri luate in caz de incendiu, este important ca intr-unimobil/ spatiu sa existe: instalatii de aerisire, instalatii de stins incediu,mijloace de prima interventie si semnalizari speciale.
Inainte de ignifugarea lemnului se vor face tratamente insecto-fungicide, cu scopul de a reduceriscul de degradare din cauza cariilor, fungilor (mucegaiului).

Care sunt avantajele ignifugarii lemnului?

Cu ajutorul acestui tratament se previne aparitia daunatorilor: carii, ciuperci sau microorganisme care duc la deteriorarea lemnului in timp. Ignifugarea imbunatateste modul de comportare al lemnului la foc, astfel incat aprinderea si extinera acestuia devine extrem de dificila. Si nu in ultimul rand, impiedica contractarea, dilatarea sicraparea suprafetelor, pentru ca lemnul nu mai absoarbe si nici nu mai elimina apa.

Cum se executa procedura de ignifugare lemn?

Primul pas il reprezinta pregatireasuprafetelor. Inainte de aplicarea primului strat este nevoie de o curatara a suprafetelor de tot ce inseamna impuritati: praf, vopsea. Curatarea se realizeaza prin periere sau prin razuire.
Dupa ce suprafata a fost curatata, se vor corecta imperfectiunile de pe suprafata lemnului. Fisurile, nodurile sicrapaturile vor fi chituite cu un chit special, iar apoi se vor trata rosturile.
Al doilea pas il reprezinta aplicarea primuluistrat de substante ignifuge. Acest pas se realizeaza atunci cand temperatura aerului este de  minimum 10 grade Celsius, umiditatea aerului de maximum 60%, iar umiditatea lemnului de 10% sau 18%.
Al treilea pas reprezinta aplicarea celui de-aldoilea strat de substante ignifuge, dar dupa 24 de ore de la aplicare primului strat.
Scris de AlexScrie

Ofer servicii de content writing, optimizare SEO, administrarea pagini Social Media și publicare de advertoriale pe AbabeiOnline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *