Tech

Ce ar trebui sa alegem intre un laptop second hand si unul reconditionat

Aveti nevoie de un laptop, dar nu aveti suficienti bani pentru a cumpara unul nou, sau pur si simplu nu vreti sa cheltuiti prea mult cu el? Atunci aveti la dispozitie doua variante la care puteti apela: sa cumparati un laptop second hand sau unul reconditionat. Pentru a intelege care varianta este mai buna pentru dumneavoastra, o sa vedem ce presupune fiecare, care sunt avantajele si care sunt dezavantajele.

Laptopul reconditionat, care mai este cunoscut si sub denumirea de laptop refurbished, este tot un fel de laptop second hand, pentru ca a mai fost folosit, dar nu a fost scos direct la vanzare, ci a fost returnat, iar firma respectiva l-a reconditionat si/sau l-a reparat , iar abia dupa aceea l-a scos la vanzare ca pe un produs nou, dar cu eticheta de reconditionat.

In general, acesta este returnat cat inca mai era in perioada garantiei, adica la cateva zile sau cateva luni de la cumparare. Dupa aceea, dupa cum spuneam si mai sus, este trimis catre producator pentru a fi reconditionat. In cadrul acestui proces este verificat, reparat, ii sunt inlocuite piesele care prezinta defectiuni sau sunt deteriorate, iar dupa aceea va ajunge din nou pe raft la vanzare, dar cu un pret mai mic decat a fost initial. In magazin le puteti gasi sub mai multe denumiri, dar cele mai folosite sunt reconditionate sau resigilate.

Laptopul second hand este un produs care a mai fost folosit de catre una sau mai multe persoane, si care este scos la vanzare fara sa fi fost reconditionat. Pur si simplu se vinde asa cum il da vechiul proprietar. Eventual, poate sa fie comercializat prin intermediul unei firme, care sa ii faca anumite verficari si sa ii repare micile defectiuni. Un laptop second hand este mai ieftin decat unul reconditionat, dar exista destul de multe situatii in care este depasit din punct de vedere al performantelor pe care poate sa le ofere, dar daca dumneavoastra va este util pentru ca nu aveti nevoie de caracteristici mai bune, pe care evident, ati si plati mult mai mult, atunci varianta unui laptop second hand pare sa fie cea mai buna. In schimb, trebuie sa aveti grija cand il cumparati, sa ii verificati cu atentie carcasa, ecranul si tastatura, sa vedeti sa nu fie crapate sau sa prezinte urme de lovituri. De asemenea, la ecran trebuie sa analizati daca exista pixeli defecti, iar la tastatura daca functioneaza toate tastele cu usurinta.


Prin urmare, atunci cand trebuie sa alegeti intre un laptop second hand si unul reconditionat, totul depinde de bugetul pe care il aveti, pentru ce intentionati sa il folositi si ce performante doriti sa aiba ca sa va fie util.

Scris de AlexScrie

Ofer servicii de content writing, optimizare SEO, administrarea pagini Social Media și publicare de advertoriale pe AbabeiOnline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *