Generale

Marirea duratei de viata prin schimbarea cauciucurilor intre ele

Rotatia cauciucurilor de iarna sau schimbarea acestora intre ele este o operatiune usoara de intretinere, care adduce beneficii pe termen lung pentru orice posesor de autovehicul. Daca este efectuata correct si cu regularitate, rotatia pneurilor poate produce economii de combustibil, sa prelungeasca durata de viata a cauciucului sis a confere soferului mai multa manevrabilitate a masinii, prin asigurarea unei stabilitati optime. 

Apelarea la un service de specialitate pentru rotatia adecvata a cauciucurilor este necesara pentru a proteja banda de rulare a acestora si a ne asigura ca toate cele patru pneuri sunt folosite în mod echilibrat, fara o uzura mai  accentuate a unei sectiuni fata de altele.

Uzura normala a benzii de rulare a pneului este inevitabila, avand in vedere ca dispersarea greutatii in autoturism nu este egala, tinand si de performantele masinii. Fara o rotatie adecvata, pneurile vor continua sa ruleze pe aceeasi parte din nou si din nou, putand cauza defecte iremediabile sau, in timp, conducand la uzura accentuata a acestora. 

Grutatea motorului se stie ca reprezinta o buna parte din greutatea totala a autovehiculului, provocand pneurilor din fata o uzura mai rapida decat a celor din spate, spre exemplu. De asemenea, cauciucurile din fata duc intreaga responsabilitate in ceea ce priveste franarea, fiind primele care se confrunta cu impactul oricaror pietre sau obstacole de pe sosea.

Trebuie spus ca exista insa si alte cause ale uzurii premature a cauciucurilor, unele dintre ele generate de disfunctionalitati de ordin mechanic ale vehiculului. In cazul in care pneurile nu sunt echilibrate cum trebuie, spre exemplu, atunci acestea vor avea tendinta de a trage inegal.

Atunci cand, din experienta, sesizati faptul ca autoturismul trage stanga sau dreapta, cand simtiti vibratii sau zgomote caudate venite dinspre partea carosabila in habitaclu, ar trebui sa apelati la un mecanic, pentru diagnoza si reparatie. Diagnoza poate indica fie o descentrare sau dezechilibrare a rotilor, fie o uzura sau defectiune la partea de suspensie. Iar reparatiile sunt esentiale atat pentru viata cauciucurilor, cat si pentru cea a masinii si a pasagerilor. Nu in ultimul rand, verificati regulat presiunea in pneuri. O presiune neadecvata poate conduce la cresterea consumului si la distrugerea cauciucurilor. 

Putem spune, asadar, ca schimbarea intre ele a cauciucurilor reprezinta o solutie extreme de simpla si de ieftina, cu impact hotarator pentru durata de viata a acestora. In acest mod, imbunatatim performantele generale ale masinii si economisim bani pe reparatii viitoare si cumpararea de cauciucuri noi, printr-o operatiune care dureaza cateva minute la un service specializat.

Scris de AlexScrie

Ofer servicii de content writing, optimizare SEO, administrarea pagini Social Media și publicare de advertoriale pe AbabeiOnline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *