Generale

Pescuit la Crap: Nade și Momeli

Pescuit la Crap

Crapul este cel mai căutat peşte din bălţile noastre. Fiecare pescar îşi doreşte ca printre capturile sale să se numere şi crapul, pentru că, acesta ar fi unul dintre cele mai gustoase exemplare ce stau în bălţile din România.

CRAPUL ESTE UN PEŞTE PRETENŢIOS
În ultimii ani am aflat că cel mai des crapul este pretenţios la mâncare, la mediul înconjurător, la apă şi la condiţiile meteorologice. Spre exemplu, să luăm anul acesta care a fost foarte secetos: crapul nu prea s-a mişcat în apă şi a stat mai mult în găuri adânci unde apa era mai rece.

CRAPUL ESTE UN PEŞTE CE IUBEŞTE TOAMNA ŞI PRIMĂVARA
Crapul se hrăneşte în mod deosebit toamna pentru a asimila grăsimile cu care acesta să treacă iarna grea în care va avea foarte puţină mâncare. Acesta va ieşi spre mal pentru a manca pe săturate începând cu luna Septembrie până în luna Decembrie. De asemenea, după iarna, acesta va ieşi foarte flămând în lunile Februarie – Mai.

CRAPUL ESTE PRETENŢIOS LA MÂNCARE
În această perioadă (toamna) este grânit cu grâne de către proprietarii de bălţi: porumb, ovăz, grâu, găinaţ, altele. El fiind hrănit cu porumb de exemplu, atunci când îi va fi foame va căuta tot porumb, fiind obişnuit cu acesta.

Cele mai recomandate momeli pentru crap în această perioadă sunt: porumbul uscat (pe fir de păr), porumbul în lapte sau la conservă, mămăliga cu arome, cartoful fiert (sau crud), boilieşurile. Va recomand porumb uscat pe fir de păr şi porumb conservat (sau în lapte dacă aveţi congelat), precum şi banala mămăligă aromată cu vanilie.

NADĂ FOLOSITĂ PENTRU CRAP
Nada trebuie să fie formată din aceleaşi furaje ce sunt folosite în ac, şi anume: boabele de porumb. Se va nădi fie cu săculeţ solubil. Se aplică lângă plumb şi plasa se va topi rămânând doar grăunţele, fie din barcă, fie cu lanseta şi cu un coşuleţ de nădire.

Puteţi combina grăunţele cu mămăligă din granule foarte mari (pasat + faină) pe care o puteţi pune în arculeţul de nădire. Nada poate fi îndulcită cu diferite arome.

Scris de AlexScrie

Ofer servicii de content writing, optimizare SEO, administrarea pagini Social Media și publicare de advertoriale pe AbabeiOnline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *