Investim în noi: ce preț are prima ședință de psihoterapie și care ar fi costul liniștii sufletești

Deseori, prima ședință de psihoterapie are un preț mai scăzut, însă, depinde de psiholog. Află aici ce detalii legate de acest subiect!
Deși nu-ți putem oferi un pret sedinta psihoterapie exact – căci fiecare psiholog are tarifele sale – putem să-ți explicăm puțin cum stă treaba privind această investiție. Mai precis, de ce să o faci, chiar dacă nu știi exact cât va costa, per ansamblu, toată povestea cu psihologul.
De ce nu știm cât va costa să ne facem bine
Nu contează neapărat prețul unei ședințe, ci de câte ședințe vei avea nevoie. Un psiholog cu care nu te potrivești, deși este bun, poate avea nevoie de mai multe ședințe cu tine pentru a scoate la liman problemele cu care te confrunți, motiv pentru care și investiția pe termen lung va fi mai mare.
Când să te programezi la psiholog?
Mulți consideră că trebuie să treacă prin traume ca să meargă la psiholog. Ei bine, nu trebuie neapărat să aștepți să ți se întoarcă lumea cu susul în jos – e ca medicina preventivă.
Mersul la psiholog îți va oferi unelte sănătoase de a gestiona problemele atunci când apar. Deci, te poți programa chiar și dacă nu ai o problemă “gravă”.
Cum să alegi un psiholog potrivit, pentru a cheltui mai puțin
Poți să te programezi, de exemplu, pe danielivan.ro. În timpul primei ședințe, îți vei da seama instant dacă psihologul este pe vibe-ul tău sau nu. Cum îți poți da seama? E destul de simplu:
- Te simți confortabil și în siguranță
- Sunt stabilite și respectate anumite limite
- Te simți înțeles/înțeleasă
- Obiectivele vor fi clare
- Instinctul tău îți spune că e o persoană cu care te înțelegi
- Nu te simți obligat să continui
Bine de știut: confortul și inconfortul din timpul terapiei
Unele întrebări pot fi incomode, mai ales dacă presupun sinceritate cu propria persoană. De multe ori, acest disconfort ne pune față în față cu problemele noastre. Psihologul nu este o persoană care îți va valida obiceiurile din gândire nocive și îți va pune o oglindă prin care vei găsi soluții sănătoase la problemele tale. Practic, psihologul te ajută, prin întrebări uneori incomode, să construiești o gândire constructivă și să abordezi altfel ceea ce te macină.
Desigur, există și alte situații de genul: ești o persoană care nu este religioasă, iar psihologul îți sugerează întocmai o abordare religioasă. Credința și spiritualitatea sunt sugestii care ar trebui făcute cu sensibilitate și respect față de convingerile pacientului. Depinde, desigur, de modul tău de a privi lucrurile și de a gestiona această dilemă: poate religia e răspunsul, poate nu. Mingea este în poarta ta.
Există câte un psiholog pentru fiecare, motiv să începi acum, pentru a avea opțiuni. Mulți oameni evită să caute alt psiholog din cauză că se simt obligați să rămână la prima alegere, și uite așa pot ajunge la cheltuieli destul de mari pe termen lung.
Deci, pentru a obține rezultate cât mai rapid, trebuie să fii puțin flexibil(ă) și să ai răbdarea cu tine însăți și curajul de a explora cât mai multe posibilități. Programează-te acum și începe drumul tău spre liniștea sufletească.
Contact:
- 0761.600.020
- [email protected]